Bitki Yetiştirme Kabinleri Seçim Rehberi 2022

Bitki Yetiştirme Kabinleri Seçim Rehberi 2022

Bitki yetiştirme kabinleri, içleri ışık ve ısı yansıtıcı malzeme (mylar) ile kaplı kumaş kutulardır. Kabinler kapalı alanda bitki yetiştirmek için ortam kontrolü sağlar. Uygun havalandırma ve ışık yetiştirilen bitkiler için besinler ile birleştirildiğinde çok iyi performans gösterir. Yeterince etkili bir iç mekan yetiştirme sistemi kurmak, tüm bu önemli bileşenlerin birlikte çalışması gerektiği anlamına gelir, ancak kabin, iç mekan bitkileri için genel koruma sağlar ve bu nedenle en iyi sonuçları elde etmek için dikkatlice seçilmelidir.

Bitki Kabini Faydaları

Yetiştirme çadırının yansıtıcı yüzeyi, bitkilerin iç mekanlarda büyümesi için kullanılan yetiştirme ışıklarından yeterli ışık çıkışı almasını sağlar. Grow çadırınız varsa, bitkinin alt kısımları yansıyan ışıklar sayesinde ışık alacaktır.

Bitki yetiştirme kabini, bitki yetiştirmeye uygun ortam şartları oluşturmanızı sağlar.

Yetiştirme çadırları, içerideki yetiştirme alanından nem, ısı ve kokunun kontrolünü kolaylaştırır.

Bitki Yetiştirme Kabini Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Bugün piyasada çok fazla seçenek var. Seçim yaparken kaybolmak çok kolay. Ancak yetiştirme çadırınızı satın almadan önce veya satın alırken birkaç hususu dikkate alarak, bitkileriniz için kesinlikle en uygun olanı seçebilirsiniz. bitki yetiştirme kabinleri farklı tasarımlarda gelir ve yetiştirmek istediğiniz bitki türüne ve mekanınızda barındırmak istediğiniz bitki sayısına göre seçim yapabilirsiniz.

bitki yetiştirme kabin tavsiye seçim rehberi

Tasarım: Daha büyük tasarımlar, büyüme alanında daha iyi manevra kabiliyeti sunma açısından daha iyidir, daha küçük tasarımların kurulumu ve yönetimi kolay olabilir. İç mekan bitkileriniz ve ihtiyaçlarınız için en uygun olduğunu düşündüğünüz tasarımı seçin.

Yükseklik: Bazı çadırların standart yükseklikleri varken, kapalı bahçe alanı içerisinde bitkiye veya alan gereksinimlerine göre yüksekliği ayarlamanıza imkan veren yetiştirme çadırları bulmak mümkün. Ayarlanabilir çadırlarda uzatma direkleri vardır. Gerektiği gibi ayarlanmalıdır. Farklı iç mekan yetiştirme durumlarında kullanışlıdır.

Yerleştiğiniz yetiştirme çadırının boyutuna bağlı olarak bitkileriniz için yeterli ve diğer iç mekan yetiştirme aksesuarlarını da barındıracak kadar yeterli olduğundan emin olun. Dayanıklı ve güçlü malzemelerden yapılmışsa, dışarıdaki elementlere dayanır. Kalitesinin olduğu kadar malzemenin kalınlığını ve gücünü de göz önünde bulundurun, böylece artan ihtiyaçlarınızı uzun süre karşılayacak bir çadır seçebilirsiniz.

Bitki yetiştirme çadırı fermuar

Ayrıca tüm yüzeylerin güvenli ve işlevsel kalması için kullanılan malzemelerin güvenliğini de düşünmelisiniz. İyi bir çadır aynı zamanda güvenilir dikiş ve böceklere dayanıklı özelliklerle birlikte gelmelidir.

 led bitki yetiştirme lambası ve kabin

Bitki yetiştirme kabin boyutlarını incelemek için buraya tıklayınız.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.