50W Full Spectrum COB Led ile Bitki Yetiştirme - EvdeBitkiCom

Full Spectrum COB LED 50 Watt

COB LED basitçe tek bir modül oluşturmak için birden fazla led'in bir araya getirilmesidir. Böylece daha az yer kaplarlar ve LED çiplerinin en yüksek potansiyeli elde edilebilir.

COB Ne Demek?

COB = Chip On Board

İngilizce bir terim olan COB, chip on board'ın kısaltmasıdır.

COB LED'in Avantajları

COB LED'in ışık yayma alanı, aynı alanda standart LED'lerin kaplayabileceğinden  daha fazla ışık kaynağı içerebilir ve bu da santimetre kare başına büyük ölçüde artırılmış lümen çıkışı sağlar. 

Birim alana daha yoğun ışığın ihtiyaç duyulduğu alanların başında yeni nesil bitki yetiştirme geliyor.

COB LED'lerin Dezavantajı

Led Işıkla Bitki Yetiştirme

full spectrum cob led

 

Bitki yetiştirmek için temel olarak uygun ortam şartları, ışık, su ve besine ihtiyaç duyulur. Bu şartların hepsini istediğiniz gibi kontrol edebileceğiniz sistemler ile mevsim fark etmeden istediğiniz bitkileri yetiştirebilirsiniz. Bu şartlardan en önemlisi Güneş yani ışığımızdır.

Çünkü normal şartlar altında Güneş en verimli ve bedavadır. Kapalı sistemlerde bitki yetiştirmek için ihtiyaç duyduğunuz ışığın mümkün olduğunca en iyi değerleri vermesi tüm sonucu doğrudan etkileyecektir. 

Bitki yetiştirme lambaları mümkün olduğunca Güneş'in değerlerine yakın ışığı mümkün olduğunca az enerji harcayarak üretmeli.

Full Spectrum Bitki Yetiştirme Lambası

Full spectrum, nm olarak kısaltılan ışık skalasında her ışık dalga boyuna verilen ölçüdür. Yani ışık skalasındaki tüm ışıkları kapladığını ima eder. Bitki yetiştirme lambaları ise bitkinin hem filizlenme hem de çiçeklenme döneminde ihtiyaç duydukları aralık 380 - 840 nm'dir. Her bitki iki dönemde farklı yoğunluklarda bu dalga boylarına ihtiyaç duyar.

COB LED'leri harici bir soğutucuya bağlandığında daha yüksek verimli bir ısı transfer ortamı olarak işlev görür ve tertibatın genel çalışma sıcaklığını daha da düşürür. Soğutucuya monte edilen, bir COB LED'in tam potansiyeliyle kullanılmasını sağlamak için üretilen ısıyı dağıtabilen bir soğutucu seçmeye özen gösterilmelidir. Uzun vadede, uygun ısı dağılımı verimliliği artırır ve arıza oranlarını düşürür.

Yorum yapın

Yorumların yayınlanabilmesi için onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın.